19 – 21 MAART 2024 | FLANDERS EXPO GENT

Nieuw: Rwanda Sholi
The Java Coffee Company

Nieuw: Rwanda Sholi

Koffie door vrouwen, voor vrouwen!

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Ontdek JAVA’s nieuwe, verfijnde origine koffie, Rwanda. Geteeld door een Fairtrade coöperatieve opgericht door dertig vrouwen die opkomen voor hun rechten als koffieproducent én als vrouw. Een kracht die wij als JAVA Koffie graag de aandacht geven die ze verdient!

Abateraninkunga Ba Sholi, kortweg Sholi, is een coöperatieve groep uit het Muhangadistrict in centraal Rwanda. Sholi werd in 2008 opgericht door 30 vrouwen uit de regio. Zij verenigden zich om hun koffie te commercialiseren, de lokale economie te stimuleren en op te komen voor hun rechten binnen hun gemeenschap.

Sindsdien heeft de coöperatie Fair Trade-, Rainforest Alliance- en biologische certificeringen behaald, is ze opgenomen in de Rwandese Cup of Excellence en heeft ze een collectieve wasplaats opgericht waar de koffie van de leden wordt verwerkt.

Aan het eind van de oogst wordt over de besteding van de Fairtrade premie gestemd door alle leden, die eerder hebben geïnvesteerd in zaken als herbebossing en onderwijs voor jonge kinderen. Elk Sholi lid krijgt een koe, voor mest en melk, en een zorgverzekering. Vandaag telt Sholi 374 leden, waarvan bijna de helft vrouwen.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top