19 – 21 MAART 2024 | FLANDERS EXPO GENT

In4care Health Arena
In4care vzw

In4care Health Arena

https://www.in4carehealtharena.com/

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

We hebben nood aan een ander, nieuw gezondheidssysteem. Waarbij we een radicale shift maken naar preventie en gezondheidspromotie. Waarbij we ook alle onderliggende processen en business modellen her-uitvinden.

Naar een systeem, een samenleving waarbij we er alles aan doen om mensen gezond te houden, om op die manier ook de instroom in de huidige (dure, onder druk staande) gezondheidszorg te verminderen.

Het nieuwe gezondheidssysteem wordt geconcretiseerd in de In4care Health Arena.

Het is de ambitie om in elke stad, gemeente minstens 1 Health Arena te realiseren. Een plaats waar mensen, burgers jong en oud naar toe komen om gezond te blijven, en gezond te worden.

Onderliggende pijler hierbij is de 24/24u monitoring van mensen op vlak van levensstijl (beweging, slaap, voeding, stress – mental health) en uiteraard het coachen, nudgen richting een meer gezonde levensstijl.

De Health Arena’s zullen in eerste instantie gerealiseerd worden door actoren die vandaag al bezig zijn met het gezond houden van hun klanten en medewerkers. De klassieke zorg- en welzijnsactoren zullen vervolgens een deel van hun activiteiten (life style medicine, polikliniek) onderbrengen in dezelfde Health Arena. Zo ontstaat er een unieke samenwerking tussen verschillende actoren en sectoren, met één doel: een gezondere samenleving.

Health Arena’s kunnen nieuw gebouwd worden in allerlei vormen en maten, maar ook onderdeel uitmaken van bestaande organisaties / initiatieven. Denk maar aan een fitness-centra, een supermarkt, bibliotheek, ziekenhuis, dienstencentrum,…

Een leuk verhaal, ja. Maar In4care wil dit ook realiseren, samen met ons netwerk. Daarom namen we het initiatief een pop-up versie van de Health Arena te bouwen. Dit als een experiment en ook vooral om de stap naar de fysieke versies in de samenleving te verkleinen. Zo realiseerden we een eerste versie tijdens Love Tomorrow Conference afgelopen zomer ’23.
Kom meer te weten op https://www.in4carehealtharena.com/

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top