19 – 21 MAART 2024 | FLANDERS EXPO GENT

Het belang van innovatie en digitalisering in de medische wereld
InterSystems BV

Het belang van innovatie en digitalisering in de medische wereld

In de vierde editie van Healthy Data Tales verwelkomen we de heer Nico De fauw met wie Jan Vekemans het belang van innovatie en digitalisering van de medische wereld bespreekt. Zeker als het gaat over patiënten overal toegang te geven tot hun gegevens.

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

In de vierde editie van Healthy Data Tales verwelkomen we de heer Nico De fauw met wie Jan Vekemans het belang van innovatie en digitalisering van de medische wereld bespreekt.

Zeker als het gaat over patiënten overal toegang te geven tot hun gegevens.

Nico De fauw zal zijn ideeën en de analyse van zijn medische ervaring als psycholoog, zijn plaats als influencer in het gezondheidsecosysteem en de banden die hij heeft gesmeed met de verschillende hoofdrolspelers in Vlaanderen in het bijzonder, met ons delen.

Inderdaad, binnen Info4care proberen ze samen met zorgactoren, ook met private bedrijven en patiënten, de toekomst van de gezondheidszorg te bepalen.

Hij zal ons uitleggen dat er ondanks een groot aantal stakeholders in de besluitvorming,
inmiddels bewustwording is ontstaan van de gezondheidssector en een versnelling van digitalisering en innovatie in de sector.
Er zijn echter nog een paar ideeën die “Middeleeuws” zijn, zoals de gele brooddoos. Deze gele dozen bevatten namelijk de medische rn andere belanngrijke gegevens van de patiënten en worden in de koelkast gezet zodat, wanneer er zich een noodgeval voordoet en de patiënt geen
informatie kan geven, deze (levens)noodzakelijke gegens beschikbaar zijn.

Ook al gaat het uit van een heel goed idee , intussen geïmplementeerd in verschillende gemeenten in België, zijn wij van mening dat er efficientere oplossingen bestaan. Daarom gaf Nico De fauw Jan Vekemans een uitdaging in December 2021 om een oplossing te vinden voor deze situatie.

Een reden te meer om u in te schrijven voor dit evenement dat interessant belooft te worden!!

De problematiek weergegeven door het bestaan van de gele brooddoos is de reden waarom Jan de #1patient1record4Belgium community heeft opgericht. De missie van deze community is om de patiënt centraal te stellen in de discussie en de gegevens van de patiënt voor en door de
patiënt te laten werken.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top