De Insurability Module als architecturale basis voor CARE ADMIN-oplossingen
Deze module is de eerste nieuwe ‘CARE ADMIN’-module die is ontwikkeld en geïntegreerd met onze T3- én OAZIS-oplossingen. Op dit moment is alleen de VSB-RevaC component gecertificeerd en geïntegreerd conform de standaarden in deze module. Het is de bedoeling om de scope in de toekomst uit te breiden met andere verzekeringsgerelateerde functionaliteiten zoals MDA of CARENET. Uiteindelijk zal de module alle verzekeringsgerelateerde functionaliteiten bevatten, inclusief de bestaande functionaliteiten hierrond van T3 en OAZIS.
VSB-RevaC zoals eerste component van Insurability Module
De Insurability Module bevat de aanvraag voor verzekerbaarheid van de patiënt en maakt het mogelijk om een verzoek tot revalidatie in te dienen bij de VSB voor 9 van de 10 conventies (RevaC). Deze conventies zijn bijvoorbeeld van toepassing op de behandeling van mensen met autisme of gehoor- of gezichtsproblemen. Vroeger verliep dit vergoedingsproces op papier via een federaal circuit. Deze activiteiten vallen nu onder de verantwoordelijkheid van de gewesten en de Vlaamse overheid heeft beslist om over te schakelen naar digitaal formaat. Andere gewesten zullen volgen. De verschillende overeenkomsten worden uitgerold volgens een specifiek plan, met een eerste reeks overeenkomsten die overging op het nieuwe systeem in oktober 2023, een tweede in januari 2024 en een laatste in april 2024 voor de overeenkomst Pulderbos.
Tientaal klanten uitgerold in recordtijd
Het Insurability Module-traject is op verschillende vlakken bijzonder. Bij dit cross-functioneel project ontwikkeling zijn een groot aantal teams betrokken om de ontwikkeling, de voorbereiding van de installaties en de parametrisering op elke klantlocaties in goede banen te leiden.
Een tweede uitdaging was de implementatie van de Insurability Module in de 36 betrokken Vlaamse ziekenhuizen. In januari alleen al, werd het platform al bij 30 klanten geïmplementeerd.