19 – 21 MAART 2024 | FLANDERS EXPO GENT

Co-creatie in de zorg: co-hogeschool Odisee verbindt studenten, sectorleiders en werkveld
Odisee Hogeschool

Co-creatie in de zorg: co-hogeschool Odisee verbindt studenten, sectorleiders en werkveld

Op 1 februari stond hogeschool Odisee in Aalst volledig in het teken van co-creatie binnen de gezondheidszorgsector.

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

De co-hogeschool organiseerde een boeiend panelgesprek met invloedrijke personen uit de sector, gevolgd door een stage-event waar 100 derdejaarsstudenten bachelor Verpleegkunde uit Aalst, Brussel en Sint-Niklaas, de kans kregen om kennis te maken met verschillende instellingen uit diverse zorgdomeinen.

Toekomst van de zorg op macroniveau

In de voormiddag namen enkele prominenten uit de gezondheidszorg deel aan een interessant panelgesprek over de toekomst van de sector op macroniveau. Het panel bestond uit Candice De Windt, de Vlaamse zorg- en welzijnsambassadeur, Luc Van Gorp, voorzitter van de Landsbond der Christelijke Mutualiteiten (CM), Ellen De Wandeler, algemeen coördinator van de beroepsorganisatie voor verpleegkundigen en Geert Wellens, auteur van het boek ‘Levens belangrijk. Blauwdruk voor de gezondheidszorg van morgen’. De gesprekken gingen voornamelijk over de uitdagingen en kansen die de sector te wachten staan.

Onzekerheid over kwaliteit van zorg

Pieterjan Verschelden, docent Verpleegkunde op campus Aalst, verklaart: “Dit panelgesprek is ontstaan uit vragen en onzekerheden van onze studenten over de toekomst van hun beroep. Ze maken zich vooral zorgen over de beschikbare tijd en ruimte om kwalitatieve zorg te verlenen, gezien de huidige druk op de sector.”

De thema’s van het panelgesprek waren gebaseerd op quotes uit stageverslagen en andere opdrachten, zoals die van een eerstejaarsstudent die haar ervaring deelde: “Als eerstejaarsstudent kreeg ik op stage tien minuten de tijd om een bewoner van kop tot teen klaar te maken. Ik kan mezelf nog niet klaarmaken in tien minuten.”

De dag was een succesvolle co-creatie van professionals en studenten, waarin de toekomst van de gezondheidssector centraal stond.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top