Case Study: AZ Groeninge kiest verse bonenkoffie voor medewerkers
The Java Coffee Company

Case Study: AZ Groeninge kiest verse bonenkoffie voor medewerkers

Koffie en welzijn op het werk, één plus één is twee

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

AZ Groeninge in Kortrijk is het grootste niet–universitaire ziekenhuis met 3300 medewerkers en 1100 bedden. Dagelijks komen honderden patiënten langs in tientallen consultatieruimtes van gespecialiseerde artsen.

Voor haar medewerkers kiest AZ Groeninge resoluut voor verse bonenkoffie. Daarmee upgraden ze hun koffiebeleving voor de medewerkers. Stefan Van Daele, cateringmedewerker, en Griet Desmedt, HR-medewerker en fervent koffieliefhebber, vertellen over deze keuze.

Hoe belangrijk is goede koffie voor u?
Griet: “Als de koffie slecht is, zit de sfeer niet goed. Daar wordt niemand vrolijk van. Koffie doet een grote bijdrage aan het gemoed. Je begint positiever aan de dag. Dat de koffie om te beginnen echt warm is, is voor mij persoonlijk belangrijk.”

Stefan: “Een goede koffie moet inderdaad warm zijn en lekker van smaak. Ook die prachtige crèmalaag is een echt kwaliteitsvignet.”

Koffie en welzijn op het werk, één plus één is twee
Stefan: “Corona ligt vandaag nog altijd niet achter ons. De opnames zijn gedaald in aantal en intensiteit maar er worden nog steeds wachtlijsten afgewerkt met niet-dringende ingrepen of uitgestelde opnames. Daarnaast is het een zeer drukke winter geweest met aandoeningen zoals RSV bij kinderen. Dat brengt heel veel druk met zich mee voor onze medewerkers.”

“Lekkere koffie helpt om de mensen te motiveren en enthousiasmeren. Dat is het doel achter dit project.”

Lees het volledige artikel op de website.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top