19 – 21 MAART 2024 | FLANDERS EXPO GENT

Kepler Vision Technologies waakt over het welzijn van mensen

Kepler logo
Het Nederlandse bedrijf Kepler Vision Technologies biedt met Kepler Night Nurse de eerste zorgsoftware die waakt over het welzijn van mensen. Kepler Night Nurse voorkomt en herkent valpartijen in de zorg door middel van kunstmatige intelligentie. Dit gebeurt aan de hand van één optische sensor, zonder dat beelden worden opgeslagen. Hierdoor kunnen zorgverleners 99% van de valse alarmen elimineren, waardoor er meer tijd is voor échte zorg.
Oude man geholpen door verpleegster

Valpartijen die niet op tijd ontdekt worden zijn een groot gezondheidsrisico voor ouderen. Kwetsbare ouderen willen zoveel mogelijk privacy terwijl ze ook geholpen willen worden wanneer dat nodig is.

 

Met Kepler Night Nurse worden ouderen in zorginstellingen 24/7 gemonitord zonder dat het zorgpersoneel onnodig hun privacy schendt. Zorgpersoneel wordt alleen gewaarschuwd wanneer hulp nodig is.

 

In tegenstelling tot traditionele sensoren die veel valse alarmen geven, verlaagt Kepler Night Nurse de werkdruk van zorgpersoneel aanzienlijk.

 

Van traditioneel, 1 vals alarm per uur naar 1 vals alarm per 20 dagen. Kepler Night Nurse is 100% betrouwbaar en waakt inmiddels over duizenden ouderen in 6 landen in Europa.

 

De software vervangt ouderwetse domoticasystemen zoals bewegingssensoren, bedmatten en armbanden met paniekknop.

De voordelen van Kepler Night Nurse op een rijtje:

 • Minder valpartijen;
  Alle bewegingen van de patiënt worden gedetecteerd. Dit voorkomt dat patiënten vallen.
 • Meer veiligheid;
 • Binnen 10 seconden een melding van een val.

 • Tevreden personeel;
  De werkdruk wordt aanzienlijk verminderd.
 • Meer inzicht;
  Door gebruik van een activiteitenrapport wordt er inzicht verkregen in het levensritme van de patiënt.
 • Meer privacy;
  Gezichten worden geblurd en beelden worden gedetecteerd maar niet opgeslagen.
 • Kostenbesparend;.
  Kepler Night Nurse levert een enorme tijdwinst op voor zorgverleners en is daarmee kostenbesparend.
Presentatie Dr. Harro Stokman

Presentatie door dr. Harro Stokman: Valpartijen in de zorg herkennen en voorkomen met kunstmatige intelligentie.

 

Door de vergrijzing in de maatschappij en door het tekort op de arbeidsmarkt aan verplegend personeel is een acuut zorginfarct ontstaan. Gelukkig is er een grote doorbraak in kunstmatige intelligentie die nu in de zorg ingezet wordt: Kepler Night Nurse.

 

Dr. Harro Stokman legt in zijn presentatie uit hoe deze innovatieve technologie succesvol in de zorg toegepast wordt. Hij interviewt hierbij Alwin van Deuren. Alwin heeft Kepler Night Nurse succesvol geïmplementeerd bij een grote zorginstelling met meer dan 1.000 bewoners. Dit heeft geleid tot enorme reducties in valse alarmen, snellere alarmering, efficiëntere dienstverlening en minder stress bij zorgmedewerkers.

 

Kortom: met Kepler Night Nurse is er een veiligere leefomgeving en meer privacy voor de bewoners.

 

Lees meer over Kepler Night Nurse

Deze sessie vind plaats op 27 april om 11u45.

Bezoek het Kepler Vision Experience Center te Waalre (NL) voor een demo van Kepler Night Nurse


In het Kepler Vision Experience Center in Waalre (NL) wordt zorgpersoneel getraind in het gebruik van Kepler Night Nurse en kunt u ervaren hoe de software het leven van patiënten en zorgpersoneel vergemakkelijkt en veiliger maakt.

Aan de hand van voorbeeldomgevingen waaronder een intramurale -, extramurale -, ziekenhuis- en televisiekamer ervaart u de voordelen van Kepler Night Nurse. In het centrum worden valincidenten gesimuleerd en kunt u ongevallen in kaart brengen. Zo ontdekt u hoe u incidenten in de toekomst kunt voorkomen, zonder uw patiënten te storen.

Deel deze post

Scroll naar top