Corona maatregelen

Uw veiligheid, ons engagement

Meer dan ooit is uw veiligheid één van onze hoogste prioriteiten. We hebben nieuwe richtlijnen en regels opgesteld om van onze events en locaties de meest hygiënische en veiligste plaatsen te maken om elkaar te ontmoeten en zaken te doen. Van alle aanwezigen, inclusief bezoekers, exposanten partners en personeel, wordt verwacht dat zij zich houden aan onz gezondheids- en veiligheidsprotocol.  

Dit gezondheids- en veiligheidsprotocol werd opgesteld in samenwerking met SGS en is bedoeld om zowel uw veiligheid als uw gemoedsrust te garanderen tijdens uw bezoek.

Het is belangrijk dat u in het bezit bent van volgende documenten om toegang te krijgen tot ons event / onze beurs:

  • een geldig Covid Safe Ticket
  • een identiteitsbewijs
  • een geldig toegangsticket

Controleren van de COVID-19 status

Covid safe ticket

Voor onze beurs moet iederen zich aanmelden met het Covid Safe Ticket: bezoekers, exposanten, standpersoneel en Easyfairs medewerkers. OPGELET: enkel met een geldig Covid Safe ticket krijgt u toegang!

U vindt uw geldig Covid Safe Ticket in de Covid Safe App als u voldoet aan een van deze voorwaarden:

  • Vaccinatiecertificaat en er zijn meer dan 2 weken verstreken sinds uw tweede vaccin
  • Herstelcertificaat van minder dan 6 maanden
  • Negatieve PCR-test: geldigheid = dag van de test + 2 dagen
  • Negatieve snelle antigeentest afgenomen door medisch geschoold personeel: geldigheid = dag van de test + 1 dag
    (Het resultaat zal in je Covid Safe App verschijnen 1,5 uur na afname.)

Houd er rekening mee dat een PCR test maar geldig is tot 48u na de dag van de test. Een antigeentest maar tot 24u na de dag van de test. Het kan dus zijn dat u zich tijdens de beursnogmaals moet laten testen. 

Voor meer informatie over het verkrijgen van een Covid Safe Ticket, de geldigheid en het gebruik ervan, verwijzen we graag naar: www.covidsafe.be/nl

Reiniging en hygiëne

voorschriften in verband met schoonmaken en ontsmetten

Alle oppervlaktes op Easyfairs-events worden schoongemaakt met ontsmettingsmiddelen die ook in ziekenhuizen worden gebruikt. De meest aangeraakte oppervlaktes worden heel regelmatig ontsmet. 

Hand hygiëne

Desinfecterende handgel zal overal op de beursvloer en in de gemeenschappelijke ruimtes beschikbaar zijn. Gelieve er intensief gebruik van te maken!

contactloze Smart badge technologie

Onze Smart Badge technologie is niet enkel handig, het is ook een heel veilige manier om onze events te bezoeken. Via uw badge kan u, elektronisch, product- en bedrijfsinformatie opvragen, zonder enig fysiek contact. 

Cashless betalen

Om gezondheidsredenen aanvaarden we enkel cashless betalingen in onze Easyfairs eventlocaties.

eten & drinken

U kunt nog steeds eten en drinken kopen in onze hallen en op onze events. Voor uw veiligheid werken wij samen met cateraars die nauwgezet de veiligheidsmaatregelen uit het Horeca Covid-19 protocol volgen. We vragen u vriendelijk om gebruik te maken van de desinfecterende handgels op de cateringstanden voor u gaat eten en drinken. 

 

Persoonlijke bescherming 

Mondmaskers

Mondmaskers zijn niet verplicht op ons event. Wij raden aanwezigen en bezoekers wel sterk aan om maskers te blijven dragen, vooral in gesloten of drukke ruimtes

Plexiglas schermen

Er worden plexiglas schermen voorzien bij registratie desks, infopunten, cateringpunten en alle andere balies die bemand zijn tijdens het event.

Fysieke afstand

Social distancing

Wij raden aanwezigen en bezoekers aan om waar mogelijk de 1,5 meter afstand te respecteren.

voelt u zich ziek, blijf thuis

Hoe graag we u ook willen verwelkomen op onze events, wij vragen u graag om respect te hebben voor de gezondheid en de veiligheid van iedereen. Indien u zich ziek voelt ook bij milde symptomen van een verkoudheid of koorts – blijf dan a.u.b. thuis.

Dank u voor het naleven van deze richtlijnen! Blijf veilig en we kijken er naar uit u te zien op Inspire HEALTH&CARE.

 

FAQ

De beurzensector behoort dan wel tot de veel ruimere evenementensector (net als corporate events, personeelsfeesten, teambuildings, festivals, buurtfeesten, seminars, privéfeesten, … ) maar kent toch fundamentele verschillen. Beurzen zijn geen massa-events waar grote groepen mensen dicht bij elkaar staan en zijn bovendien perfect beheersbaar via verplichte registratie, timeslots, looplijnen…

Daarom werd ook beslist tijdens de Veiligheidsraad van 23 juli dat beurzen niet vallen onder ‘samenscholingen’, maar wel onder ‘Ondernemingen en verenigingen die goederen of diensten aanbieden aan consumenten’, zoals shopping centra, grote handelzaken en markten. 

De rol van een beurs is in veel opzichten erg belangrijk, bijvoorbeeld vanuit het economische aspect, voor zowel onze exposanten, bezoekers als voor onszelf als eventorganisatie. Er zijn industrieën die tot 40 procent van hun jaarlijkse omzet realiseren op beurzen. 

Het is belangrijk dat wij voor onze exposanten een jaarlijks of tweejaarlijks moment creëren waar zij kunnen netwerken, nieuwe producten en innovaties kunnen lanceren, nieuwe leads kunnen verzamelen, contracten kunnen afsluiten, enz. Wij zijn ervan overtuigd dat beurzen mee gaan zorgen voor de relance van de economie.

Zorgprofessionals die zich reeds geregistreerd hadden voor HEALTH&CARE hoeven dit niet opnieuw te doen. Uw inschrijving blijft geldig voor HEALTH&CARE 2020 dat doorgaat op 2-3-4december 2020.

U bent nog niet geregistreerd maar heeft wel een uitnodiging ontvangen? Dan kan u die code gerust gebruiken om u nog te registreren.

Deze tool zal voor het eerst gebruikt worden op deze editie van HEALTH&CARE. Iedere bezoeker ontvangt een Smart Badge bij binnenkomst. Met deze badge kan de bezoeker de informatie op de standen van de exposanten scannen. Na afloop van het beursbezoek ontvangt de bezoeker een e-mail met daarin een overzicht met de informatie van alle exposanten die hij of zij gescand heeft. De exposant ontvangt een lijst met leads van de bezoekers die informatie opgevraagd hebben. Hierdoor verdwijnen de fysieke visitekaartjes, folders en dergelijke. 

De inzet van de Smart Badge technologie is zowel milieuvriendelijk als volledig corona-proof.

Wij blijven goed bereikbaar, ook al werken sommige medewerkers deeltijds. De meeste van onze medewerkers werken ook deels van thuis. Twijfel niet om met één van onze collega’s contact op te nemen in geval van vragen. We helpen je graag verder! #StayStrong

HEALTH&CARE 2020 van 21 t.e.m. 23 april gaat niet door en krijgt nieuwe datum op 2, 3 en 4 december 2020.

Gezien de ernst van de corona pandemie kondigde de Nationale Veiligheidsraad verregaande maatregelen aan om de verdere verspeiding van het virus tegen te gaan. Door deze evolutie, die volledig buiten de controle van Easyfairs Belgium valt, zien wij ons genoodzaakt om HEALTH&CARE te laten doorgaan op een nieuwe datum.

Easyfairs Belgium heeft beslist om HEALTH&CARE, de vakbeurs voor de zorgsector, te laten plaats vinden op woensdag 2, donderdag 3 en vrijdag 4 december 2020 op Flanders Expo.

Op deze manier combineren we HEALTH&CARE met:
*De Hackathon HACK4HEALTH van BlueHealth Innovation Center op 27, 28 en 29 november 2020
*Zorginnovatiefestival INSPIRE HEALTHCARE van In4Care op 4 december 2020
dit alles op één locatie, Flanders Expo!

Zo creëren Easyfairs Belgium, In4care en BlueHealth Innovation Center onder het motto Samen Sterk een geheel van activiteiten waar elke actor uit zorg en welzijn, start-up en ondernemer, kennisinstelling e.a. niet op mag ontbreken. Dus noteer alvast de data in de agenda!

Lees hier de volledige communicatie.

Scroll naar top