Corona maatregelen
De meest gestelde vragen en antwoorden over HEALTH&CARE

Ons engagement voor uw veiligheid

Meer dan ooit is uw veiligheid één van onze hoogste prioriteiten. Onze events en eventlocaties stellen alles in het werk om de properste en veiligste plek te creëren om mekaar te ontmoeten en zaken te doen. Uw gezondheid en welzijn zijn onze topprioriteit.

Reiniging en hygiëne

Desinfectie

Tijdens onze events zullen alle oppervlaktes gereinigd worden met een type ontsmettingsmiddel dat ook in ziekenhuizen wordt gebruikt. De meest aangeraakte oppervlaktes zullen heel regelmatig gedesinfecteerd worden. Electrostatische sprayers voldoen aan de strengste hygiënenormen.

Hand hygiëne

Desinfecterende handgel zal overal op het event en in de gemeenschappelijke ruimtes (zoals seminariezalen) beschikbaar zijn. Ontsmet uw handen regelmatig! Wegwerphandschoenen zijn ook verkrijgbaar.

Smart badge contactloze technologie

Onze Smart Badge technologie is niet enkel handig, het is ook een heel veilige manier om onze events te bezoeken. U ontvangt uw Smart Badge aan de ingang nadat de barcode op uw geprinte voucher of op uw smartphone is ingescand. Dankzij de geïntegreerde NFC chip in de badge, kan u doorheen het hele event product- en bedrijfsinformatie opvragen, zonder enig fysiek contact. Op het einde van de dag ontvangt u al uw verzamelde informatie via email.

Cashless betalen

Om gezondheidsredenen aanvaarden we enkel cashless betalingen in onze Easyfairs eventlocaties.

Food & drinks

U kan nog steeds eten en drinken kopen in onze hallen en op onze events. Onze cateraars zullen alle veiligheidsrichtlijnen respecteren die hun vanuit de overheid worden opgelegd. Wij vragen u vriendelijk om voor het eten uw handen te wassen en te desinfecteren.

Partnership SGS

Easyfairs heeft een partnership afgesloten met het bedrijf SGS, een internationaal gerenommeerd bedrijf inzake veiligheid en de controle erop. Concreet houdt dit partnership in dat er geregeld een audit zal gebeuren van onze eventlocaties en beurzen om een perfecte opvolging van onze veiligheids- en hygiëne protocols te garanderen. 

VENTILATIE

Wij voorzien in al onze hallen de nodige CO2 meters en zorgen voor voldoende ventilatie

Persoonlijke bescherming en detectie

Mondmaskers

Mondmaskers zijn verplicht op onze events. Wij raden u aan om uw eigen exemplaar te dragen maar er zullen maskers verkrijgbaar zijn, indien u het vergeten bent.

Plexiglas schermen

Er zullen plexiglas schermen voorzien worden bij registratie desks, infopunten, cateringpunten en alle andere balies die bemand zijn tijdens het event.

Fysieke afstand

Social distancing

Wij vragen u om steeds een afstand van 1,5 meter te bewaren.

Vermijd fysiek contact

Er mag geen lichamelijk contact zijn bij de begroeting: geen handen geven en niet kussen.

Online registratie en touchless scanning

Registreer u voor elk event, registratie op het event is niet langer mogelijk. U kan uw bevestigingsmail met uw toegangscode printen of meebrengen op uw smartphone. Uw barcode zal gescand worden aan één van de (touchless) scanning balies.

Online voorbereiding

Via de website van onze events kan u uw bezoek zo efficiënt mogelijk organiseren. U kan de exposantenlijst en het content programma raadplegen en vooraf inplannen welke firma’s en producten u wenst te zien en welke seminaires u wenst te volgen. Voor bepaalde seminaries dient u zich op vooraf in te schrijven aangezien het aantal plaatsen beperkt is per seminariezaal.

Eenrichtingsverkeer

Eenrichtingsverkeer in de gangen zal helpen om uw bezoek veilig en aangenaam te maken. Bezoekers zullen elkaar minder kruisen en zo kan u makkelijk anderhalve meter afstand bewaren.

Looplijnen

Indien gangpaden voldoende breed zijn om bezoekers in beide richtingen toe te laten, vragen wij u de looplijnen te respecteren die de looprichting aangeven.

Maximum capaciteit in conferentiezalen

In conferentiezalen zal er steeds een afstand van 1,5 meter tussen de stoelen bewaard worden. Dit betekent dat de capaciteit per zaal beperkt wordt, dus kom op tijd. Ga niet zitten op een stoel waar duidelijk op vermeld staat dat hij niet kan gebruikt worden.

Voelt u zich ziek, blijf thuis

Hoe graag we u ook willen verwelkomen op onze events, wij vragen u graag om respect te hebben voor de gezondheid en de veiligheid van iedereen. Indien u zich ziek voelt – ook bij milde symptomen van een verkoudheid of koorts – blijf dan a.u.b. thuis.

Bedankt!

Wij danken u om deze regels te respecteren.
Hou het veilig en tot binnenkort op een van onze events.

FAQ

De beurzensector behoort dan wel tot de veel ruimere evenementensector (net als corporate events, personeelsfeesten, teambuildings, festivals, buurtfeesten, seminars, privéfeesten, … ) maar kent toch fundamentele verschillen. Beurzen zijn geen massa-events waar grote groepen mensen dicht bij elkaar staan en zijn bovendien perfect beheersbaar via verplichte registratie, timeslots, looplijnen…

Daarom werd ook beslist tijdens de Veiligheidsraad van 23 juli dat beurzen niet vallen onder ‘samenscholingen’, maar wel onder ‘Ondernemingen en verenigingen die goederen of diensten aanbieden aan consumenten’, zoals shopping centra, grote handelzaken en markten. 

De rol van een beurs is in veel opzichten erg belangrijk, bijvoorbeeld vanuit het economische aspect, voor zowel onze exposanten, bezoekers als voor onszelf als eventorganisatie. Er zijn industrieën die tot 40 procent van hun jaarlijkse omzet realiseren op beurzen. 

Het is belangrijk dat wij voor onze exposanten een jaarlijks of tweejaarlijks moment creëren waar zij kunnen netwerken, nieuwe producten en innovaties kunnen lanceren, nieuwe leads kunnen verzamelen, contracten kunnen afsluiten, enz. Wij zijn ervan overtuigd dat beurzen mee gaan zorgen voor de relance van de economie.

Zorgprofessionals die zich reeds geregistreerd hadden voor HEALTH&CARE hoeven dit niet opnieuw te doen. Uw inschrijving blijft geldig voor HEALTH&CARE 2020 dat doorgaat op 2-3-4december 2020.

U bent nog niet geregistreerd maar heeft wel een uitnodiging ontvangen? Dan kan u die code gerust gebruiken om u nog te registreren.

Deze tool zal voor het eerst gebruikt worden op deze editie van HEALTH&CARE. Iedere bezoeker ontvangt een Smart Badge bij binnenkomst. Met deze badge kan de bezoeker de informatie op de standen van de exposanten scannen. Na afloop van het beursbezoek ontvangt de bezoeker een e-mail met daarin een overzicht met de informatie van alle exposanten die hij of zij gescand heeft. De exposant ontvangt een lijst met leads van de bezoekers die informatie opgevraagd hebben. Hierdoor verdwijnen de fysieke visitekaartjes, folders en dergelijke. 

De inzet van de Smart Badge technologie is zowel milieuvriendelijk als volledig corona-proof.

Wij blijven goed bereikbaar, ook al werken sommige medewerkers deeltijds. De meeste van onze medewerkers werken ook deels van thuis. Twijfel niet om met één van onze collega’s contact op te nemen in geval van vragen. We helpen je graag verder! #StayStrong

HEALTH&CARE 2020 van 21 t.e.m. 23 april gaat niet door en krijgt nieuwe datum op 2, 3 en 4 december 2020.

Gezien de ernst van de corona pandemie kondigde de Nationale Veiligheidsraad verregaande maatregelen aan om de verdere verspeiding van het virus tegen te gaan. Door deze evolutie, die volledig buiten de controle van Easyfairs Belgium valt, zien wij ons genoodzaakt om HEALTH&CARE te laten doorgaan op een nieuwe datum.

Easyfairs Belgium heeft beslist om HEALTH&CARE, de vakbeurs voor de zorgsector, te laten plaats vinden op woensdag 2, donderdag 3 en vrijdag 4 december 2020 op Flanders Expo.

Op deze manier combineren we HEALTH&CARE met:
*De Hackathon HACK4HEALTH van BlueHealth Innovation Center op 27, 28 en 29 november 2020
*Zorginnovatiefestival INSPIRE HEALTHCARE van In4Care op 4 december 2020
dit alles op één locatie, Flanders Expo!

Zo creëren Easyfairs Belgium, In4care en BlueHealth Innovation Center onder het motto Samen Sterk een geheel van activiteiten waar elke actor uit zorg en welzijn, start-up en ondernemer, kennisinstelling e.a. niet op mag ontbreken. Dus noteer alvast de data in de agenda!

Lees hier de volledige communicatie.

Scroll naar top