Onze privacy policy en legal notice lees je hier.

Programma woensdag 25 april

Hoe 't ook anders kan

De Silver Age groep vormt de snelst groeiende demografische groep in het Westen. Nog nooit zijn de verwachtingen van deze groep zo groot geweest. Nog nooit zijn de mogelijkheden zo beperkt gebleken. Axel Enthoven, Belgisch designer met internationale reputatie, bij het grote pubiek o.a. bekend als jurylid van het TV programma ‘de bedenkers’, maar ook de man achter vele trams en bussen die hij ontworpen heeft en die ons straatbeeld sier(d)en, creëert een nieuw design bureau: TUOI.

TUOI, in het vietnamees “wijsheid en ouderdom” brengt vanaf dit jaar meubelen, accessoires en diensten op de markt welke niet alleen een 70-jarige nodig heeft, maar ook een 40-jarige wil. Waarom? Het antwoord is kort : dankzij de attractiviteit en de relevantie van goed en slim designwerk.

Axl Enthoven
Co founder TUOI

The workforce of the future in the healthcare in Vlaanderen – war for talent or an alternative approach?

De gezondheidsnoden, de oplossingen in de gezondheidszorg, het samenwerken interdisciplinair, de rollen van de diverse betrokken gezondheidszorg verstrekkers zijn allemaal sterk in evolutie. Werken in eerstelijnszones en in ziekenhuisnetwerken en deze onderling nog eens. Met welke mensen? Welke competenties? Hoeveel van elk en waar gaan wij ze halen in Vlaanderen? Tijd om dit alles op een alternatieve manier te onderzoeken en nieuwe oplossingen te bedenken met een geïntegreerde en meer-facetten aanpak. 

Piet Vanthemsche
Voorzitter Wit-Gele Kruis van Vlaanderen

Zorg voor het klimaat

Klimaat en een gezonde leefomgeving liggen ons nauw aan het hart, evenals goede zorgen en kwalitatieve zorggebouwen. De generaties van de toekomst rekenen op ons om die goede zorgen ook na 2050 nog te kunnen aanbieden.

Thomas Feys
Bouwtechnisch adviseur VIPA & VEB

Value based healthcare: in 4 stappen tot concrete resultaten

Value-based healthcare is zoals Big Data. Er wordt veel over gesproken; niemand weet echt hoe het te realiseren; iedereen denkt dat anderen het al doen, dus iedereen beweert dat ze ermee bezig zijn. Aan de hand van concrete voorbeelden en een simpel stappenplan wordt deze nieuwe vorm van zorg-organisatie ontraadseld.

Thomas Vande Casteele
Co-founder & CEO Awell

Het Tubbemodel in de praktijk binnen ouderenzorg

Een aantrekkelijke en aangename plaats waar senioren hun leven ten volle kunnen leven door inspraak te krijgen in de thema's die hen echt boeien. Dat is het doel van het Tubbemodel, een organisatie- en relatiegericht model dat al wordt toegepast in verschillende woonzorgcentra in West-Zweden.

Onder impuls van de Koning Boudewijnstichting gingen verschillende pilootprojecten (waarvan 3 in Vlaanderen) van start om het Zweedse Tubbemodel naar onze context te vertalen.

Het model geeft ouderen meer inspraak en laat hen met het personeel samenwerken.

Renaat Lemey
Algemeen Directeur Open Kring vzw, WZC Sint-Vincentius Ardooie

Innovatie in de gezondheidszorg

Gaan we in 2030 nog op consultatie bij een geneesheer-specialist in het ziekenhuis? Worden we in 2050 geopereerd door een chirurg of een robot? Automatisatie, robotisatie, digitalisatie, IoT, mobiele toepassingen, artificiële intelligentie, big data, virtual en augmented reality. Een blik op de technologische trends die het toekomstige gezondheidszorglandschap zullen bepalen.  

Christophe Mouton
CEO AZ Maria Middelares

Make It Happen! Werken met goesting

De zorgverlener van morgen laat zich verleiden i.p.v. gedwongen te veranderen. Hij wil zijn talent en passie maximaal kunnen inzetten voor een kwalitatieve dienstverlening. Meer groene tijd voor het echte werk. Is jouw organisatie klaar om aan de ambities van deze medewerker die overloopt van goesting te voldoen? Make It Happen!  

Rudi Veekhoven
Gedelegeerd bestuurder Optimum C

The day after tomorrow

De wereld van zorg en gezondheid zal de volgende decennia in een ware stroomversnelling terecht komen door de opkomst van technologie en innovatie. In allerlei sectoren is dat al jaren aan de gang, kijk maar naar de media of de financiële wereld. Je zou je niet meer kunnen voorstellen dat je nog enkel de krant zou hebben of het acht-uur journaal om te weten wat er aan de hand is, of kijk hoe weinig we nog in een echt bank-kantoor binnenstappen, terwijl we alles op onze smartphone kunnen doen.

Maar in de medische wereld staan we nog aan het begin. De opkomst van nieuwe technologie, de digitalisering, de opkomst van artificiële intelligentie, de opkomst van netwerken, hebben allemaal het potentieel om de wereld van zorg en gezondheid totaal te herverkavelen. De patient komt meer en meer in de driver’s seat, en komt in controle van de zorgketen. 

Peter Hinssen
Co-founder of nexxworks, serial entrepreneur, thought leader, key note speaker

Het zorgdebat

Hoe future-proof is het beleid in de gezondheidszorg?

Debat met

  • Karin Jiroflée (SP.A)
  • Yoleen Van Camp (NV-A)
  • Anne Dedry (Groen)
  • Nathalie Muylle (CD&V)
  • Ine Somers (VLD)

Moderator: Wim De Vilder

HEALTH&CARE - dé vakbeurs voor de zorgsector

21-22-23 april 2020
Flanders Expo Gent

+32 (0) 9 241 92 11
info@health-care.be

Met het voortzetten van uw bezoek aan de website, accepteert u het gebruik van cookies om op maat gemaakte aanbiedingen en diensten aan te bieden. Lees meer