Onze privacy policy en legal notice lees je hier.

Winnaars H&C Awards 2016

Dit waren de winnaars van de jury-prijs in 2016:

Categorie HOSPITALITY

  • HOP: HOP-werkers (ervaringswerkers) van Psychiatrisch Ziekenhuis Bethaniënhuis openden een aanloophuis voor patiënten, familieleden en hulpverleners

Categorie HEALTH&CARE

  • HIPS: een ICON-project met als doel beheersprocessen van beschikbare middelen in een ziekenhuis (goederen, medewerkers, uitrusting) en bijhorende informatiestromen optimaal af te stemmen met het zorgtraject van de patiënt, op een flexibele en transparante wijze zodat de operationele KPI’s in evenwicht blijven.

Categorie INNOVATIE

  • Motex - Thomas More: een intelligente brace die momenteel, na een validatiestudie ingezet wordt in de revalidatie van patiënten na een totale knieprothese. Gepersonaliseerde oefenschema’s worden door kinesitherapeuten ingegeven en doorgestuurd naar een app op de smartphone van de patiënt die communiceert met de intelligente brace. Via de app kan de patiënt zijn oefeningen opvolgen en via een instructiefilmpje bekijken.

Categorie CONCEPT

  • To Walk Again - Een unieke uitbouw van een innovatief postrevalidatiecentrum, vanuit een goedkeurd EFRO-dossier. Met de oprichting van een uniek, excellent en innoverend To Walk Again Postrevalidatiecentrum werd een blinde vlek gevuld in België en Europa en werd een nieuwe norm inzake postrevalidatie voor Vlaanderen, België en Europa gesteld. Dit unieke project wordt gedragen door To Walk Again, AZ Herentals, Orthopedie Van Haesendonck en Mobilab@Thomas More.

Categorie TOOLS

  • Move Up (Maria Middelares): MoveUp is een digitale coach die patiënten een gepersonaliseerd revalidatietraject na een knieoperatie laat volgen bij hen thuis. De app bevat een 50-tal instructievideo’s afgestemd op de fase van het revalidatietraject waarin de patiënt zich bevindt. Via een aantal vragen die de patiënt dagelijks beantwoordt (zoals “Hoeveel pijn had u vandaag?” en “Nam u pijnstillers?”) en de objectieve gegevens van fysieke activiteit die door de armband geregistreerd worden, stelt MoveUp oefeningen op maat voor. Daarnaast kan een begeleider – doorgaans een kinesitherapeut – de resultaten opvolgen en de patiënt via de app advies en instructies geven.

HEALTH&CARE - dé vakbeurs voor de zorgsector

21-22-23 april 2020
Flanders Expo Gent

+32 (0) 9 241 92 11
info@health-care.be

Met het voortzetten van uw bezoek aan de website, accepteert u het gebruik van cookies om op maat gemaakte aanbiedingen en diensten aan te bieden. Lees meer