Het Spreekuur

4 december 2020 

Tijdens het virtuele zorginnovatiefestival, Inspire Health & Care, organiseerde HEALTH&CARE op vrijdag 4 december Het Spreekuur.

Ontdek 4 inspirerende interviews, gebaseerd op de 3 pijlers van HEALTH&CARE: innoveren, inspireren en ontmoeten, met
4 boeiende gastsprekers. Je kan de interviews integraal herbekijken, onderaan deze pagina. 

FRANK VANDENBROUCKE
Minister van Sociale Zaken & Volksgezondheid

Minister Frank Vandenbroucke is sinds de regering De Croo niet meer van het scherm weg te denken. 

Zijn terugkeer vanuit de academische wereld naar de politiek omschrijft hij zelf alsvolgt: als je gevraagd wordt om iets bij te dragen aan de publieke zaak, op een moment dat het voor zoveel mensen zo moelijk is, moet je durven springen. En springen heeft hij gedaan…

PROF. DR. EVA VAN BRAECKEL
Longarts – UZ Gent

Longarts Eva Van Braeckel staat in de frontlinie in de strijd tegen corona. 

Als hoofd van de corona-afdeling van het UZ Gent gaat ze samen met haar team dagelijks de strijd aan om het virus een halt toe te roepen. Ze gelooft in de veerkracht van elke mens en wil die zelf ook graag tonen. 

AXEL DAESELEIRE
Acteur

Axel Daeseleire werd eind maart opgenomen in het ziekenhuis met coronaverschijselen. De acteur had het zwaar te pakken, want hij belandde tien dagen lang in een kunstmatige coma en kroop door het oog van de naald. Zijn dankbaarheid voor het verzorgend personeel is dan ook enorm groot. 

Daarnaast begrijpt hij als geen ander wat de cultuur- en evenementensector meemaken.

PEDRO FACON
Coronacommissaris

De 39-jarige directeur-generaal van de FOD Volksgezondheid, Pedro Facon, wordt door de regering De Croo begin oktober aangesteld als eerste coronacommissaris van België, met als doel de strijd tegen het virus te stroomlijnen. 

Facon staat al maandenlang in de frontlinie tegen het corona-virus. Hij speelde onder meer een belangrijke rol bij de transformatie van de ziekenhuizen in de eerste golf van de pandemie.  

Scroll naar top